Kapusta pieczona z orzechami włoskimi i parmezanem

Przekąski

30.01.2022 12:30

Kapusta pieczona z orzechami włoskimi i parmezanem

SKŁADNIKI: 1 mała główka białej kapusty 4 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżeczki suszonego czosnku sól, pieprz 2 garście orzechów włoskich 3 łyżki tartego parmezanu Piekarnik nagrzewamy do 180°C. Kapustę kroimy w plastry o grubości ok. 2 cm i układamy w naczyniu żaroodpornym. Wierzch skrapiamy oliwą z oliwek i oprószamy czosnkiem, solą i pieprzem. Wkładamy do piekarnika i zapiekamy przez 15-20 minut. Gdy kapusta będzie lekko rumiana posypujemy ją poszatkowanymi orzechami włoskimi oraz tartym parmezanem. Zapiekamy kolejne 10 minut.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://qchniapoprostu.blogspot.com/2022/01/kapusta-pieczona-z-orzechami-woskimi-i.html