Przepis
Składniki (2 porcje):
2 garście różnych sałat
kilka pomidorków koktajlowych
2 ząbki czosnku - pokrojone w plasterki
1 papryczka chilli - bez pestek, pokrojona w plasterki
3 łyżki masła
16 dużych krewetek (mrożone, podgotowane)
szczypiorek lub natka pietruszki
3 łyżki octu balsamicznego
grzanki po podania
Krewetki rozmrozić, osuszyć ręcznikiem papierowym.
Sałatę rozłożyć do miseczek, dodać przekrojone na połowę pomidorki.
Na rozgrzaną patelnię wrzucić masło, czosnek i papryczkę chilli. Po chwili wrzucić krewetki. Smażyć z obu stron, po 1- 1,5 minuty.
Krewetki rozłożyć na sałacie, na patelnię wlać ocet balsamiczny. Wymieszać. Powstałym sosem polać sałatki, oprószyć posiekanym szczypiorkiem lub natką pietruszki.
Podawać od razu po przygotowaniu.
Smacznego :)