Sałatka krabowa

Krzysztof
Sałatki
30.05.2014 9:14
Sałatka krabowa

Przepis

SKŁADNIKI:

paluszki krabowe "surimi" 500 g

makaron sojowy bądź ryżowy 100 g (ja dałam około 150 g, bo lubię jak jest go dużo)

ogórek zielony szklarniowy

puszka kukurydzy

mała cebula

pęczek szczypiorku

4 plastry ananasa z puszki

majonez

sól

pieprz

Gotujemy wodę na makaron (nie sypiemy soli). Gdy woda się zagotuje wrzucamy makaron i gotujemy około 3 minuty (makaron jest cienki więc należy uważać żeby go nie rozgotować). Po ugotowaniu przelewamy zimną wodą i zostawiamy na sitku do odsączenia wody.

Kroimy paluszki krabowe, szczypiorek, cebulę oraz ogórka. Kukurydzę odsączamy na sitku wraz z pokrojonym w kostkę ananasem.

Łączymy wszystko w dużej misce. Na koniec dodajemy około 6 łyżek majonezu oraz sól i pieprz do smaku.