Przepis
SKŁADNIKI:
paluszki krabowe "surimi" 500 g
makaron sojowy bądź ryżowy 100 g (ja dałam około 150 g, bo lubię jak jest go dużo)
ogórek zielony szklarniowy
puszka kukurydzy
mała cebula
pęczek szczypiorku
4 plastry ananasa z puszki
majonez
sól
pieprz
Gotujemy wodę na makaron (nie sypiemy soli). Gdy woda się zagotuje wrzucamy makaron i gotujemy około 3 minuty (makaron jest cienki więc należy uważać żeby go nie rozgotować). Po ugotowaniu przelewamy zimną wodą i zostawiamy na sitku do odsączenia wody.
Kroimy paluszki krabowe, szczypiorek, cebulę oraz ogórka. Kukurydzę odsączamy na sitku wraz z pokrojonym w kostkę ananasem.
Łączymy wszystko w dużej misce. Na koniec dodajemy około 6 łyżek majonezu oraz sól i pieprz do smaku.