Dodatkowo: 4 bułki 4 plastry pomidora krążki cebuli 1 kulka mozzarelli pokrojona w plastry listki szpinaku baby keczup majonez Wykonanie: Mięso mieszamy w misce z dodatkiem soli, pieprzu i 2 łyżek lodowatej wody. Ja bardzo lubię grillować przez cały rok, i jak już nie mogę wyjść na zewnątrz, bo jest zdecydowanie za zimno, to wyciągam elektrycznego grilla lub po prostu patelnię grillową. Następnie formujemy z niego trzy burgery, każdy z nich malujemy z obu stron olejem. Gdy burgery będą już prawie gotowe na grillu układamy przekrojone bułki i grillujemy je przez chwilę, aż się delikatnie przyrumienią. Spód bułki smarujemy majonezem i keczupem, następnie układamy mięso z mozzarellą, pomidora, cebulę, listki szpinaku i przykrywamy wierzchnią częścią bułki. Tym razem moja wersja na to pyszne danie jest nieco odchudzona, bo do środka, zamiast zwykłego żółtego sera dałam mozzarellę. Warto też pamiętać, że mięsa na burgery nie wolno zbyt długo ugniatać, bo kotlety wyjdą twarde. Grillujemy na rozgrzanym grillu klasycznym lub elektryczny, ewentualnie patelni grillowej, z obu stron.