Schab ze słoika

Agata
Śniadania
01.12.2015 19:33
Schab ze słoika

Schab ze słoika Czas przygotowania: 6 godzin Składniki: 1 kg schabu 20 g soli do peklowania 1 łyżeczka pieprzu 1/2 łyżeczki kminku 2 ząbki czosnku 1 łyżka majeranku 2 liście laurowe 3 ziarna jałowca Wykonanie: Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem kuchennym. Mięso zostawiamy w temperaturze pokojowej na 2- 3 godziny, a następnie wkładamy je do wyparzonego słoika (u mnie o pojemności 1700 ml z szerokim otworem) i dokładnie zamykamy. Był już schab karkowy z pończochy , był schab pieczony w przyprawach , teraz przyszła pora na schab gotowany w słoiku. Mięso w słoiku gotujemy 3 godziny od momentu zagotowania się wody w garnku. Liście laurowe i jagody jałowca tłuczemy w moździerzu, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i pozostałe przyprawy, dokładnie je mieszamy, po czym nacieramy nimi mięso.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2013/12/schab-ze-soika.html