Mule w winie, mejillones a la marinera

Agata
Obiad
01.11.2016 10:45
Mule w winie, mejillones a la marinera

Mule w winie, mejillones a la marinera 20 minut Składniki: 1,5 kg żywych muli 1 cebula 3 listki laurowe sól morska 200 ml białego wytrawnego wina 1/2 pęczka natki pietruszki 1 łyżka mąki pszennej oliwa do smażenia Wykonanie: Mule myjemy, usuwamy wszystkie nieczystości. Oto boskie mule w winie, czyli hiszpańskie mejillones a la marinera. Do garnka wlewamy odrobinę wody, sól i listki laurowe, wrzucamy mule. Wyrzucamy te mule, które są otwarte i po postukanie nie zamkną się. Garnek przykrywamy, doprowadzamy do zagotowania i gotujemy, aż mule się otworzą.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2016/11/mule-w-winie-mejillones-la-marinera.html