Tym optymistycznym akcentem kończę część teoretyczną i przechodzę do konkretów: Bułki z kalafiora z pastą jajeczną z awokado Składniki Bułeczki z kalafiora - 3 szt. jajka - 200 gram kalafior surowego - 60 gram mąka kokosowa - 1 łyżka łuski babki jajowatej czubata - 1 szczypta sól himalajska, kłodawska lub morska - 1/2 łyżeczki soda kuchenna - 0,5 łyżeczki dowolne przyprawy np. zioła, czosnek suszony, itp. Pasta jajeczna z awokado - 2 szt. jajka - 1 szt. awokado dojrzałe - 1 szczypta sól himalajska, kłodawska lub morska - 1 szczypta pieprzu 🙂 Ale postanowiłam przerwać schemat i dzisiaj prezentuję przepis na bułki z kalafiora z pastą jajeczną z awokado. No może udało mi się to w połowie, bo kalafior też gdzieś się tutaj ostatnio pojawił… 🙂 Bułki z kalafiora polecają się na śniadanie Może ze smakiem pieczywa nie mają one zbyt wiele wspólnego, ale na pewno są dla nas bardziej wartościowe niż śmieciowe bułeczki pszenne praktycznie nie zawierające żadnych witamin czy minerałów niezbędnych dla naszych organizmów. Wydrążyć miąższ z awokado i zmiksować je z ugotowanymi jajkami na gładką masę. Sposób przygotowania - Kalafiora podzielić na małe kawałki i zblendować razem z jajkami na gładką masę. A tu i teraz są akurat bułki z kalafiora z tego przepisu. Nie wiąże się to z żadnymi konsekwencjami dla Was, np. wyższa cena czy gorsze warunki zakupu. Piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni Celsjusza z włączoną funkcją termoobiegu przez ok. 30 minut lub do przyrumienienia. Ten tekst zawiera linki afiliacyjne, co oznacza, że mogę otrzymać niewielką prowizję, jeśli skorzystacie z nich do realizacji swoich zakupów. Dla produktów, których zabrakło w bazie, dane pochodzą z etykiety konkretnego produktu. Prawie tak łatwo, jak za dawnych czasów, kiedy kupowało się gotowe pieczywo i wystarczyło tylko skombinować coś do niego… Trzeba skupić się na tym, co jest tu i teraz. Produkty określone jako opcjonalne nie są ujęte w kalkulacji, chyba, że zaznaczono inaczej (patrz adnotacje do przepisu).