Czekoladowa tarta z orzechowym karmelem i kruszonką

Ciasta
07.10.2019 18:43
Czekoladowa tarta z orzechowym karmelem i kruszonką

śmietanki 36% 2 łyżeczki masła Orzechowa kruszonka: 5 łyżek mąki pszennej pełnoziarnistej 3 łyżki cukru brązowego 3 łyżki grubo mielonych orzechów włoskich 2 łyżki grubo mielonych orzechów laskowych 2 łyżki otrębów owsianych 2 łyżki masła Oraz: 30 g. mąki krupczatki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 80 g. cukru pudru 100 g. twardego oleju kokosowego 3 łyżki śmietany 18% Krem czekoladowy: 135 g. czekolady klasycznej gorzkiej Goplana 400 g. cukru 3 łyżki grubo mielonych orzechów włoskich 2 łyżki grubo mielonych orzechów laskowych 1/4 łyżeczki soli 80 g. Składniki: (forma na tartę o średnicy 28 cm.) Czekoladowy spód: 45 g. czekolady klasycznej gorzkiej Goplana 250 g. mąki pszennej 150 g. czekolady klasycznej gorzkiej Goplana 2 łyżki mleka Krem: W rondelku podgrzej śmietankę, prawie do wrzenia. Schłodzoną czekoladową śmietankę i ubij mikserem na gładki i sztywny krem (nie ubijaj zbyt długo aby się nie zwarzył!). Podgrzewaj na mocnym ogniu, czekaj aż się rozpuści i zrobi bursztynowego koloru (nie mieszaj w trakcie rozpuszczania!). 30 g. czekolady rozpuść nad parą wodną, wymieszaj z mlekiem. Spód: Obie mąki, cukier puder, proszek i kakao wymieszaj na stolnicy. Po 2 minutach dokładnie wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia czekolady. Zdejmij z ognia i wrzuć połamaną na kostki czekoladę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://deliciousplacebynatalia.blogspot.com/2019/09/czekoladowa-tarta-z-orzechowym-karmelem.html