Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, przykryć i ponownie odstawić do wyrośnięcia wyrośnięte ciasto posmarować białkiem wymieszanym z łyżką mleka i ułożyć resztę orzechów wciskaję je delikatnie w ciasto piec 25 minut w 180*C SMACZNEGO ! Zapraszam do przepisu!350 g jasnej mąki orkiszowej150 ml mleka1 jajko+1 żółtko25 g drożdży0,5 łyżeczki soli3 łyżki cukru100 g gorzkiej czekolady1 łyżka ciemnego kakao80 g masła2 łyżki cukru pudru80 g orzechów pekan1 białko+1 łyżka mlekaPrzygotowanie: Powinno podwoić objętość masło rozpuścić w rondelku, dodać połamaną czekoladę, kakao, cukier puder i mieszać rózgą balonową do powstania gęstej, ale smarownej pasty wyrośnięte ciasto powtórnie zagnieść, następnie rozwałkować na kształt prostokąta. Zwinąć w rulon, następnie ostrym nożem przecięć na pół i spleść jak sznurek wywijając widoczne czekoladowe przecięcia na wierzch. Mleko delikatnie podgrzać w rondelku, dodać pokrojone na kawłki masło.