Maliny zapiekane pod koglem moglem

Dorota
Desery
05.10.2019 12:16
Maliny zapiekane pod koglem moglem

Czas przygotowania: 15 – 20 minut Składniki (na 2 porcje): 200 g malin (1 opakowanie) 3 żółtka 2 łyżki erytrolu (lub cukru bądź ksylitolu) migdały w płatkach 2 kostki czekolady (opcjonalnie) Przygotowanie: To była moja ulubiona słodkość, kiedy miałam około 7 lat – do tej pory pamiętam, jak tata wyjmował z szafki stary kubek, wbijał w niego kilka żółtek, dosypywał cukru i ucierał, a mi ślinka ciekła na sam widok! A może macie ochotę na więcej pomysłów na wykorzystanie malin, które jeszcze sa w warzywniakach? Podstawą sa żółtka i słodzidło – ja używam erytrolu, bo w mojej kuchni cukier nie istnieje. Taki deser możecie wyczarowac na śniadanie albo deser. Obiecuję Wam, że ten sposób przygotowania odczaruje ulubiony deser z dzieciństwa niektórych z Was i przywoła piękne wspomnienia 🙂 To co, gotowi na ucieranie i dokrycie kogla mogla na nowo? Zalewamy owoce koglem moglem i pieczemy 10-15 minut, aż wierzch stanie się rumiany. Te proste maliny zapiekane pod koglem moglem są szybkie do zrobienia i wspaniałe. jeżeli jednak chcecie – oczywiście możecie użyć cukru. Teraz nie pałam już tak wielką miłością do tego deseru, ale odpowiednio odpicowany ciągle wywołuje dreszcze!

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://flymetothespoon.com/proste-maliny-zapiekane-pod-koglem-moglem/