Schab pieczony w mleku

Patrycja
Obiad
27.12.2017 12:36
Schab pieczony w mleku

Mięso z powrotem wkładamy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy pod przykryciem w 200 st. C przez 1h. Składniki: schab 1 kg, cebula 1 szt, czosnek 4 ząbki, sól i pieprz, majeranek, mleko, olej do smażenia, Sposób przygotowania: Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i nacieramy solą, pieprzem i majerankiem. Następnie, schab wyciągamy z mleka i obsmażamy z każdej ze stron na rozgrzanej patelni. W schabie robimy z wierzchu nacięcia i wkładamy tam plasterki czosnku.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2017/12/schab-pieczony-w-mleku.html