Podałam go razem z czeskimi knedlikami oraz konserwowym ogórkiem. około 1 kg szynki wieprzowej 3 małe pory 250-300 g pieczarek 1 puszka pomidorków 1 szkl. (250 ml) bulionu 1-2 ząbki czosnku 1 listek laurowy 2 ziela angielskie 1-2 Udostępnij Zapisz Smaczna propozycja obiadowa – gulasz z szynki wieprzowej, z dodatkiem pora i pieczarek. Do garnka ze wszystkimi składnikami dodajemy pomidory wraz z zalewą oraz wlewamy bulion. Dodajemy listek laurowy, przeciśnięty przez prasę czosnek oraz ziarenka ziela angielskiego. Gotujemy przez chwilę, po czym moc palnika zmniejszamy i dusimy pod przykryciem na małym ogniu, aż do miękkości. Gdy mięso lekko się przyrumieni, dodajemy je do naczynia z porem i pieczarkami. łyżki posiekanej drobno natki pietruszki sól, pieprz Pory kroimy na plasterki.