A jeśli lubicie tego typu połączenia, zobaczcie też przepis na makaron po góralsku – przepis tutaj -> KLIK PO PRZEPIS. około 300g ulubionego makaronu 500 g piersi kurczaka 6-8 sztuk małych oscypków (u mnie serek Janosika) 50 g rukoli 1 słoiczek żurawiny przyprawa do gyrosa sól olej Oczyszczone mięso kroimy na cienkie paseczki. Uwagi: Jeżeli wolicie, można żurawinę połączyć z 1-2 łyżkami oliwy oraz niewielką ilością wrzątku, rozmieszać i połączyć całość z makaronem, kurczakiem i oscypkiem, a na koniec udekorować rukolą – > tak jak na ostatnim zdjęciu. Z pokrojonym na kawałki kurczakiem, lekko podgrzanym oscypkiem, rukolą oraz żurawiną. Gdy lekko zaczynają się rumienić, zdejmujemy z patelni, Makaron łączymy z kurczakiem, oscypkiem oraz rukolą. Możecie podać danie na dwa sposoby – z wyłożoną gdzieniegdzie żurawiną, bądź, wszystko zmieszane razem. W międzyczasie w osolonym wrzątku gotujemy makaron na al dente.