Składniki: ⦁ 4 lawasze ⦁ 4 rozkłócone jajka ⦁ sól i pieprz ⦁ masło do smażenia ⦁ 4 plastry szynki ⦁ 30 dag sera żółtego Danie smażyć na maśle na małej mocy palnika po obu stronach, by jajko miało czas na ścięcie się, a skórka ładnie się zarumieniła. Kiedy masz ochotę na ciepłe śniadanie, a przejadły Ci się już jajecznice, yoka uratuje sytuację. Wykonanie: Ser zetrzeć na tarce i podzielić na cztery porcje. Do cienkiego chlebka pszennego typu lawasz (sprawdzi się też placek typu tortilla) czy pita kładziemy jajo i ser. Na środek pszennego chlebka delikatnie wylać rozkłócone jajko. Szynkę posypać jedną z czterech części sera, startego na tarce. Całość zawijamy w kopertę i obsmażamy na maśle. A przepis na tradycyjne chaczapuri znajdziesz tutaj. Na jajko ułożyć plaster szynki.