Jak wykonać przepis na – Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Poduszeczki nadziewane kapustą z grzybami wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Najlepsze na jesień na świeżych grzybkach ale i wiosną na pieczarkach będzie ok. Do miski na dno wsypałem sól, przykryłem ją mąką, dodałem pokrojoną w kostkę margarynę, żółtka i wyrośnięty rozczyn z drożdży i śmietany. Potrzebne składniki Ciasto 4 szklanki mąki pszennej 4 żółtka 200 ml śmietany 18% 40 g świeżych drożdży szczypta cukru 1 opakowanie margaryny do pieczenia 1 płaska łyżeczka soli białko (do posmarowania) Farsz 250 g kapusty kiszonej 200 g grzybów świeżych (lub namoczonych suszonych) 1 cebula 1 liść laurowy 2 ziela angielskie 2 łyżki masła sól, pieprz, majeranek (do smaku) Po wyjęciu rozwałkowałem na placek o grubości 2 mm i wykrawałem z niego kwadraty o boku 5 cm. Ugotowałem ją w niewielkiej ilości wody, na średnim ogniu, co jakiś czas mieszając, aż zmięknie. Po odparowaniu wody z kapusty dodałem grzyby z cebulą i mieszając odparowałem resztę wody. Ciasto zawinąłem w folię i wstawiłem do lodówki na 60 min. Na jeden kwadrat nakładałem łyżeczką farsz, drugim to przykrywałem i zlepiałem palcami brzegi, dociskając razem warstwy ciasta. Wszystko wyrobiłem na gładkie ciasto, jak wyjdzie za luźne można posypać mąką. Cebulę pokroiłem w kostkę i podsmażyłem do zeszklenia na maśle. Te poduszeczki nadziewane kapustą z grzybami, lub jak ktoś woli paszteciki, są wyjątkowe. Łącznie: 1 godz. Ilość porcji 5 osób Poduszeczki nadziewane kapustą z grzybami