Potrzebne składniki 200 g mieszanki owoców morza 250 g mieszanki warzyw do dań orientalnych 1 opakowanie makaronu ryżowego (typu wstążki) 2 cebule dymki 2 ząbki czosnku 1 cm świeżego imbiru kilka grzybów mun (suszonych) 1 mała papryczka chilli (opcjonalnie / można zastąpić połową łyżeczki wędzonej papryki – będzie mniej ostre) 1 łyżeczka mieszanki ziół tajskich 2 łyżki sosu sojowego (jasnego) olej sezamowy (do smażenia) świeża natka pietruszki lub kolendra (do posypania) Makaron ryżowy z owocami morza wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Będzie to o wiele lepsze w smaku niż danie z budki chińskiej, a przygotowanie zajmie tyle samo czasu co np. czekanie na dostawę. Jak wykonać przepis na – Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Sposób wykonania Rozpocząłem od przygotowania składników – to bardzo istotne bo będziemy wszystko smażyć szybko (najlepiej w woku ale i patelnia głęboka będzie Ja w tym miejscu dodaje też zazwyczaj ciut octu i szczyptę cukru – ale to jak chcecie. Łącznie: 15 min. Ilość porcji 2 osoby Makaron ryżowy z owocami morza Do woka wlałem na dno olej sezamowy, wrzuciłem dymkę czosnek i imbir i chwilę obsmażyłem. Raz, dwa i masz gotowe danie w stylu tajskim, ale jak to skomponujecie zależy od Was. Następnie dodałem rozmrożone owoce morza, paprykę i sos sojowy – znów chwile przesmażyłem mieszając. Dodałem makaron z grzybami – całość wymieszałem i podgrzałem chwilę. Czemu makaron ryżowy z owocami morza jest zmieszany? Wykorzystałem mieszanki – warzyw, owoców morza i przypraw. Ja lubię jak danie ma ostrość, więc użyłem dodatkowo pokrojona drobno papryczkę chilli,