SKŁADNIKI NA DUŻĄ MISKĘ: 500 g mięsa mielonego (u mnie wołowe) 4 łyżki koncentratu pomidorowego papryka ostra sól i pieprz 500 g pieczarek 1 duża cebula pół główki sałaty lodowej 4 pomidory 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 200 g startego sera żółtego do posypania wierzchu nachosy o dowolnym smaku (u mnie chili) SOS: 1 jogurt naturalny 2-3 łyżki majonezu 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę sól, pieprz PRZYGOTOWANIE: W szklanej misce składniki układamy warstwowo: pokrojona sałata lodowa pokrojone w kostkę pomidory mięso mielone pieczarki kukurydza czerwona fasola sos starty ser pokruszone nachosy Wokół naczynia układamy nachosy. Sałatka Król Imprezy wjechała na stół z okazji moich 30-stych urodzin i muszę przyznać, że z miejsca podbiła serca moich gości – najpierw swoim nietypowym wyglądem, a później smakiem. Przygotowanie sałatki rozpoczynamy od rozgrzania niewielkiej ilości oleju na patelni, na który dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Dlatego też, jest to pierwsza rzecz z urodzinowego menu, którą postanowiłam tutaj wrzucić – zbyt dużo ludzi prosi mnie o przepis na nią. :) Długo czekałam na idealną okazję na przetestowanie tej sałatki i w końcu stało się! Następnie pomidory parzymy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy oraz przyprawiamy do smaku ostrą papryką, solą i pieprzem.