Składniki: 0,5 główki kapusty pekińskiej 1 pełna łyżka posiekanego szczypiorku 1 słodkie soczyste jabłko 3 łyżeczki oleju z ostropestu – użyłam od Milo kilka kropli soku z cytryny pieprz i sól do smaku 1 łyżeczka cukru (opcjonalnie) Przygotowanie: Kapustę siekamy, przekładamy do miski i dodajemy posiekany szczypiorek oraz starte na grubych oczkach jabłko. Do składników dodajemy olej z ostropestu, doprawiamy delikatnie solą i pieprzem oraz kilkoma kroplami soku z cytryny (najpierw nieduża ilość). Dziś zapraszam Was na prostą, zdrową i szybką w przygotowaniu surówkę z pekinki ze szczypiorkiem i olejem z ostropestu. Surówka z pekinki ze szczypiorkiem i olejem z ostropestu. Olej z ostropestu jest bogatym źródłem wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, jak również sylimaryny. Kilka prostych składników, zdrowy olej z ostropestu i zielony dodatek do drugiego dania gotowy. Gdzie kupić dobry olej z ostropestu?