Składniki: 1 kg skrzydełek 3 ząbki czosnku 1 szalotka 3 łyżki ketchupu 1 papryczka chili 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżki oleju 2 łyżki miodu płynnego 1 łyżeczka octu winnego 2 szczypty mielonej papryki słodkiej i ostrej Opis Pieczone skrzydełka z chili: Pieczone skrzydełka z chili to to pyszna przekąska na imprezę, czy smakowity pomysł na obiad. Dodajemy do tego również płynny miód, sos sojowy, olej oraz ocet winny, posiekaną na drobno papryczkę chili. Następnie po tym czasie skrzydełka pieczemy na grillu lub w piekarniku. Mięso wrzucamy do przygotowanej marynaty w misce, tak aby marynata pokryła całe skrzydełka. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Jeżeli używamy piekarnika, rozkładamy mięso na dużej blaszce, aby leżały pojedynczo. Pieczone skrzydełka są dobre jak są soczyste, wiec nie przepiekamy ich!