Chrupiąca smażona przekąska z pikantnym pieczonym kabanosem Maestro Henryk Kania Składniki: 1 opakowanie pieczonych kabanosów pepperoni Maestro Henryk Kania 100 g mąki pszennej 100 g mąki kukurydzianej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia niespełna 3/4 szklanki mleka 1 jajko klasy M 2 szczypty ziół prowansalskich 1 szczypta soli pieprz do smaku olej do smażenia Przygotowanie: Każdy kabanos kroimy na 4 części. Chrupiąca smażona przekąska z kabanosem Prosta, szybka chrupiąca przekąska idealna na każde przyjęcie. A następnie smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Do miski wsypujemy obie mąki, proszek do pieczenia, wbijamy 1 jajko, doprawiamy po wierzchu pieprzem, dodajemy sól i zioła prowansalskie. Przekąska smakuje dobrze na ciepło, jak i na zimno. Smażoną przekąskę z kabanosem podajemy z ulubionym sosem np. czosnkowym.