PIĄTEK: SHAKING BEEF (BO LUC LAC)

Agnieszka
Obiad
31.05.2019 9:21
PIĄTEK: SHAKING BEEF (BO LUC LAC)

2 łyżki sosu sojowego 2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżka octu ryżowego lub winnego 1 łyżka półsłodkiego wina (opcjonalnie) ½ łyżeczki sosu rybnego 4 łyżki oleju Kilka łyżek siek 1 czerwona cebula posiekana w plastry 1 pomidor 2 garści rukoli lub innej sałaty Przygotowanie: Krok 1 Połącz łyżeczkę cukru, łyżkę octu, łyżkę wina, 2 łyżki sosu sojowego, pół łyżeczki sosu rybnego i wymieszaj, tak by cukier rozpuścił się w płynie. Wołowina Bo Luc Lac to klasyczne, wietnamskie danie, którego nazwa wywodzi się od sposobu smażenia mięsa, polegającego na potrząsaniu wokiem lub patelnią, tak aby marynata i wytwarzający się sos pokryły wołowinę. Przełóż na patelnię lub woka, wlej do mięsa połowę marynaty, połowę posiekanej cebuli i łyżeczkę masła. Łatwe Liczba porcji: 2 duże Wołowina Bo Luc Lac jest jednym z tych dań, którego lista składników nie jest ściśle określona. Szukaliśmy takiego przepisu, żeby danie można było zrobić w oparciu o składniki do kupienia w zwykłym sklepie. Rozgrzej mocno wok lub patelnię, tak aby kropla wody upuszczona na nią natychmiast wyparowała. Wyłóż na talerz sałatę, pokrojonego w plastry pomidora a następnie wołowinę. Podstawę stanowi wołowina dobrej jakości, reszta jest dość zróżnicowana, często zawiera ingrediencje dostępne w azjatyckich sklepach.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://niedzielnykucharz.pl/piatek-shaking-beef-bo-luc-lac/