Bułki poznańskie, dwudniowe

Śniadania
10.09.2019 9:57
Bułki poznańskie, dwudniowe

ciepłej wody 200 g. mąki pszennej Ciasto właściwe: 400 g. mąki pszennej 200 ml. Podczas pieczenia, na dnie piekarnika, ustawiamy naczynie z wodą, żeby zaparować piekarnik. Na dno, wstawić naczynie żaroodporne z wodą. Dzięki temu bułeczki są miękkie w środku i chrupiące na zewnątrz. ciepłej wody 10 g. drożdży 1/2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli Wykonanie: Wieczorem przygotować podmłodę. Piekłam je z dziewczynami z grupy, Domowa Piekarnia. Gotowe bułeczki ułożyć na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie, zostawić bułeczki na 15 minut do napuszenia. Zostawić na około dwie godziny, do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto, przełożyć na stolnicę podsypaną mąką. Uformować wałek i podzielić na 9 części. Kiedy piekarnik się nagrzeje, włożyć do niego blaszkę z bułkami. Dziś zapraszam na pyszne, domowe bułki. Wlać wodę z drożdżami i podmłodę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2019/09/buki-poznanskie-dwudniowe.html