Składniki: - 3 łyżki płatków jęczmiennych błyskawicznych PZZ Białystok - 2 pełne łyżki (z górką) gęstego jogurtu naturalnego (u mnie typu greckiego) - 1 łyżka syropu daktylowego - 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 0,5 łyżeczki przyprawy do piernika - 1 małe jajko - do podania: pół plasterka cytryny i płynny miód lub syrop z agawy Przygotowanie: Do miseczki wsypujemy płatki jęczmienne błyskawiczne, wbijamy jajko, dodajemy proszek do pieczenia, syrop daktylowy i przyprawę. Mug cake, to nic innego jak proste ciasto z kubka przygotowane w kuchence mikrofalowej. Polewamy miodem lub syropem z agawy, do tego pół plasterka cytryny i gotowa. Fit mug cake na płatkach jęczmiennych. Moje mug cake przygotowałam na płatkach jęczmiennych. Naszą babeczkę wyciągamy z filiżanki na talerzyk.