Powidła śliwkowe z piekarnika - szybkie, bez mieszania

Weronika
Przetwory
08.09.2019 16:35
Powidła śliwkowe z piekarnika - szybkie, bez mieszania

Sok odlać na sitku lub durszlaku naczynie ze śliwkami umieścić w piekarniku nastawionym na 180-200`C na 3 godziny i 30 minut. Gdyby mus był za zwięzły można podlać gorącym sokiem (wcześniej odlanym) lub gorącą wodą, gdyby był za rzadki odlać nadmiar soku mus jeszcze raz wstawić do piekarnika na 10 minut. Bez uszczerbku na smaku przygotujesz je w jeden wieczór w bardzo prosty sposób, a nawet zyskają na smaku. umyte, osuszone śliwki przeciąć na pół, wypestkować i w naczyniu do zapiekania wymieszać z ksylitolem, przyprawami i octem. Jest na to prosty sposób - przygotowanie powideł w piekarniku, bez mieszania, doglądania. Na tradycyjne powidła jednoskładnikowe - bez dodatku cukru, wysmażane przez trzy dni zapraszam tutaj Zapraszam do przepisu!1,5 kg śliwek węgierek150 g ksylitolu lub cukru1 łyżka cynamonu1 szczypta goździków2 łyżki octu balsamicznego lub owocowegoWykonanie:UDANYCH PRZETWORÓW!

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.gotujzdrowokolorowo.pl/2015/09/powida-sliwkowe-z-piekarnika-szybkie.html