- wychodzi ok 12 kotlecików) 500 g piersi indyka 1/2 małej cukinii (ok 150 g) 3 duże pieczarki (80 g) 100 g tartej mozzarelli 2 jajka 3 czubate łyżki mąki pełnoziarnistej 2 łyżki świeżego tymianku sól, pieprz oliwa do smażenia PRZYGOTOWANIE Mięso kroimy w małą kostkę, po czym siekamy jeszcze nożem na mniejsze części. Możecie też dołączyć do grupy Kuchenne FIT Rewelacje, gdzie znajdziecie mnóstwo inspiracji na zdrowe jedzonko :) 1 porcja - czyli 3 kotleciki z 12 to 283 kcal, 35 g białka, 12.5 g tłuszczu, 8 g węglowodanów sobota, 7 września 2019 Smażymy kotleciki na złoto z obu stron na średnim ogniu. Kotleciki siekane z indyka z cukinią i pieczarkami Pyszna propozycja obiadowa - zdrowe, fit kotleciki siekane - indyka możecie oczywiście zastąpić kurczakiem, a także żonglować dodawanymi warzywami. Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oliwy i dużą łyżką nakładamy masę.