Nie sposób było odgadnąć czy to kapusta taka chrupka, czy kawałki brokuła;) 😉 😉 1/2 kapusty pekińskiej kilka różyczek surowego brokuła – u mnie około 1/2 brokuła 1 marchewka 1 jabłko 1 mały ząbek czosnku 1-2 łyżki soku z cytryny 1-2 łyżki majonezu 2 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany 18% sól, pieprz Kapustę pekińską drobno kroimy. Ja już kilka razy spotkałam się z przepisem na surówkę z surowego brokuła. Postanowiłam jednak zacząć przygodę z surowym brokułem stopniowo – dodając go jedynie jako dodatek do surówki z kapusty pekińskiej. Dodajemy wymieszany majonez ze śmietaną, doprawiony solą, pieprzem, sokiem z cytryny oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smakinatalerzu.pl/2019/09/06/surowka-z-kapusta-pekinska-i-surowym-brokulem/