Naleśniki z porem i serem tak mi zasmakowały, że postanowiłam iść za ciosem i przygotować je z dodatkiem, jakże lubianych przeze mnie, pieczarek. Naleśniki wyszły pyszne! Powiem Wam też, że takie pokrojone na mniejsze kawałki i nabite na wykałaczkę ślimaczki mogą być fajną opcją imprezową. Wówczas najlepiej obsmażać naleśniki tuż przed podaniem, bo moim zdaniem takie są najsmaczniejsze. - ok. 8-10 naleśników na słono wg swojego ulubionego przepisu Farsz: - 400-500 g pieczarek - 3 duże pory - około 250 g tartej mozzarelli - 2-3 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany 18% - sól, pieprz - masło klarowane Smażymy naleśniki. Oczyszczone pieczarki …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://smakinatalerzu.pl/2021/10/12/nalesniki-z-porem-pieczarkami-i-zoltym-serem/