Ziemniaki nadziewane mięsem mielonym

Anna
Obiad
02.09.2019 17:54
Ziemniaki nadziewane mięsem mielonym

Składniki: 500g mięsa mielonego 8 dużych ziemniaków 1 duża cebula 100 g sera mozzarella 1 czerwona papryka 100 g sera cheddar 1 pęczek szczypiorku Ziemniaki w całości w mundurkach gotujemy przez około 45 minut (czas dobieramy w zależności do wielkości). Opis Ziemniaki nadziewane mięsem mielonym: Ziemniaki nadziewane mięsem mielonym to wyśmienite danie na obiad czy kolację. A więc obalamy mit. 100 g ziemniaków to niecałe 100 kalorii, a do tego są zdrowe i pełne witamin. Gotowe ziemniaki układamy na blaszce i pieczemy przez około 30 minut, aż ser się stopi i ziemniak psię zarumieni. Polecam więc wszystko w jednym – zapiekane ziemniaki z mięsem mielonym. Ser cheddar oraz mozzarella trzema oddzielnie na tarce o grubych oczkach. Na rozgrzanej patelni na rozgrzanym oleju podsmażamy mięso mielone. Przy pomocy małej łyżeczki wydrążamy środek z każdego ziemniaka, tak by powstało miejsce na farsz. W Polsce bardzo dużo zjada się ziemniaków, pod różnorodną postacią. A więc ziemniaki są nam potrzebne w naszej diecie. Czerwoną paprykę również kroimy w drobną kostkę. Chciałabym obalić mit na temat kaloryczności ziemniaków.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://foodmagazine.pl/ziemniaki-nadziewane-miesem-mielonym/