bo ja bardzo, zawsze robiłam jabłecznik z budyniem a teraz spróbowałam tego przepisu i polecam jak najbardziej... 2 szklanki mąki 0,5 szklanki cukru 0,5 kostki masła 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy 1 duży budyń śmietankowy 500 ml mleka około 300 g śliwek (ja dałam tyle żeby przykryć tyle położyłam) Połowę ciasta wykładamy na dno formy, następnie układamy śliwki, budyń i na wierzch nakładamy drugą połowę rozwałkowanego ciasta. Masło drobno siekamy, dodajemy do mąki, dosypujemy cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, wbijamy całe jajka. Jeśli budyń jest bez cukru, dodajemy 1 łyżkę do mleka.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.mniam-mniam.com.pl/2012/08/sliwkowe-ciasto-z-budyniem.html