Ułożyć w żaroodpornym naczyniu, zalać pasatą pomidorową i odstawić do zamarynowania pieczarki i czosnek pokroić w plasterki na kurczaku rozłożyć pokrojone pieczarki, ułożyć wiórki masła i zapiekać 20 minut. Jeśli passata pomidorowa jest bardzo gęsta rozrzedzić kilkoma łyżkami gorącej wody po 20 minutach pieczarki wymieszać z sosem, a udka obrócić na drugą stronę. Proste, pyszne i nieskomplikowane danie, polecam!4 kurze udka z hodowli zagrodowej200 ml passaty pomidorowejsól, pieprzpapryka słodka, kurkuma, tymianek1 ząbek czosnku250 g pieczarekwiórki masłaPrzygotowanie:SMACZNEGO !
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.gotujzdrowokolorowo.pl/2019/08/udka-kurczaka-w-sosie-pomidorowym-z.html