No, ale karnawał ma swoje prawa!1 arkusz ciasta francuskiego (na maśle)1 budyń waniliowy w proszku Oetkera (37 g)500 ml mleka200 g masła2+2 łyżki cukru/ksylitolu2 łyżki alkoholu - opcjonalniecukier puder do posypaniaPrzygotowanie: Drugą, upieczoną część ciasta przeciąć na 6 lub 8 równej wielkości kawałków odpowiadających wielkością ciastek i ułożyć na kremie jeden obok drugiego. Ostudzić krem budyniowy przygotować wg przepisu z bloga rozsmarować krem na części ciasta francuskiego. Wcześniejsze nacięcie znacznie ułatwia porcjowanie, a ciastka zachowują ładny kształt podawć suto oprószone cukrem pudrem SMACZNEGO ! Napoleonki, w niektórych regionach zwane kremówkami to tradycyjny i ponadczasowy wypiek. Ciasto składa się z dwóch blatów ciasta francuskiego przełożonego gęstą masą budyniową.