Cukinie faszerowane mięsem mielonym

Judyta
Zapiekanki
24.08.2019 7:47
Cukinie faszerowane mięsem mielonym

Sposób wykonania: cukinie myjemy, przekrawamy wzdłuż i wydrążamy miąższ cebulę obieramy i drobno siekamy paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i drobno kroimy czosnek obieramy i miażdżymy mięso, bułkę tartą, jajko, paprykę, miąższ z cukinii, cebulę, czosnek i przyprawy łączymy w jednolitą masę układamy masę w cukiniach i okładamy plasterkami mozarelli na blaszce do pieczenia kładziemy papier do pieczenia a na nim faszerowane cukinie zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 st C ok 30-40 minut Mój przepis na: Składniki: 4 szt małych cukinii 2 ząbki czosnku 1 papryka (mała) 1 jajko 1 cebula 2 łyżki bułki tartej 0,5 kg mięsa mielonego (dowolnego) 1 łyżka majeranku 1/2 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki pieprzu 1 kulka mozarelli W naszym domu zajadamy się cukinią, zarówno tą małą, podobną do ogórka, jak i tymi dużymi, z których trzeba wyjmować pestki i obierać grubą skórę. Jemy więc cukinie faszerowane, cukinie grillowane, ratatui zcukinią i placki cukiniowe. Podobnie można przygotować duże, tylko niestety nie da się wykorzystać miąższu do farszu ( z powodu zbyt dużych ziaren).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://myslipotarganej.pl/cukinie-faszerowane-miesem-mielonym/