Ratatouille z mięsem mielonym

Milena
Obiad
23.08.2019 13:25
Ratatouille z mięsem mielonym

Składniki na ratatouille z mięsem mielonym: 2 średnie cukinie 2 cebule 4 z ą bki czos n ku bakł aża n 3 papryki czerwone 500 g mięsa mielonego (dałam wieprzowe) 500 ml passaty pomidorowej pieprz, sól, zioła prowansalskie, bazylia Przygotowanie Ten przepis to wariacja na temat klasycznej francuskiej potrawy ratatouille (ratatuj), którą przygotowuje się bez mięsa, a jej bazą jest cukinia, bakłażan, pomidory i papryka. Całość smażymy jeszcze kilka minut, aż papryka zmięknie, po czym wszystkie składniki z patelni przekładamy do garnka. Mięso, sos pomidorowy i warzywa, które kojarzą się z końcem lata: papryka, cukinia i bakłażan, tworzą wyjątkową kompozycję. Ratatouille z mięsem mielonym to przepyszny gulasz z dużą ilością warzyw.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://e-przepisykulinarne.pl/2011/12/ratatouille-z-miesem-mielonym/