Składniki: - 200 g maki pszennej - 180 g mąki krupczatki - 5 żółtek - 200 g masła - 100 g cukru - 50 g cukru waniliowego - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - śliwki - 1 łyżeczka mąki pszennej - 1 płaska łyżeczka cynamonu - cukier puder do prószenia Do misy z miksera przesiać mąki dodać zimne pokrojone masło, żółtka, cukry, proszek do pieczenia i na wolnych obrotach zmiksować do połączenia się składników. Z ciasta uformować wałek 2/3 ciasta wyłożyć równomiernie na dno blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 33*23 cm. Piekarnik nagrzać góra-dół na 180 stopni i podpiec ciasto na złoto około 18 minut. Wyjąć i na całej powierzchni jeszcze ciepłego ciasta ułożyć śliwki skórką do dołu.