Składniki (8 bułeczek): 280 g mąki pszennej 3 łyżki cukru trzcinowego 1 łyżka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli 90 g zimnego masła 160 g borówek skórka otarta z 1 cytryny 2 jajka (wielkość L) 80 ml słodkiej śmietany 36% + ok. 10 ml do posmarowania bułeczek 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego Anula81 – za bardzo kreatywne podejście do zadania konkursowego i wesołą historię opisująca klimat śródziemnomorskich posiłków wraz z przepisem na smaczny posiłek. Wybór zwycięzców był bardzo trudny, ale ostatecznie nagrody zostały przyznane: MirkaWu – tort pizzowy za zaskakującą wariację na temat śródziemnomorskiej kuchni i umiejętne połączenie fascynacji włoskich i polskich smaków. MichałO – za obrazowe i bardzo oryginalne powiązanie sztuki kulinarnej z muzyką i podanie pysznego pomysłu na ravioli. Pokroić na 4 mniejsze kwadraty, a następnie każdy z nich na 2 trójkąty. Kruche angielskie bułeczki pasują idealnie na śniadanie, ale z dodatkiem borówek stanowią też świetny deser i dodatek do popołudniowej herbaty. Inspiracja The Kinfolk Table Kochani dziękuję Wam również za liczny udział w konkursie z Groupon.pl Jak widać kuchnia śródziemnomorska nie jest Wam obca i dzięki Wam poznałam kolejne wspaniałe przysmaki : ) Najlepsze na ciepło z dodatkiem masła, dżemu, jogurtu a nawet śmietany : )