na ciasto ucierane: 300 g masła 230 g cukru 6 jajek sok z 3 cytryn 300 g mąki pszennej 3 łyżeczki proszku do pieczenia na masę serową: 500 g sera na sernik ( u mnie Mój ulubiony 20 g budyniu waniliowego 80 g cukru 2 jajka 2 łyżeczki cukru waniliowego na masę owocową: 600 g obranych i pokrojonych w kostkę brzoskwiń łyżka cukru łyżka maki na lukier : 7 łyżek cukru pudru sok z połowy cytryny kilka kropli wody w razie potrzeby Na blaszkę (25x30cm) wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy 2/3 masy cytrynowej,na to układamy brzoskwinie,na brzoskwinie wykładamy masę serową i na wierzch resztę masy cytrynowej.wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 50 min. Jak już wszystkie jajka wmieszamy w masę to dodajemy sok z cytryn,dalej miksując ( teraz ciasto będzie wyglądało jak by się zważyło,ale tak na być),na koniec dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Zapraszam również na inne moje ciasta: Pyszne ciacho,wilgotne i mięciutkie,nie za słodkie dzięki roku z cytryn do tego pyszne świeże brzoskwinie i serowa warstwa,mniam.... Możecie oczywiście użyć brzoskwiń z puszki ale wtedy już do nich nie dodawanie cukru ani mąki i drobniutko je pokrojcie.