Fasolkę szparagową zazwyczaj jadłam z bułką tartą prażoną na patelni, dziś zaproponuję Wam pyszną sałatkę :) - 1/2 kg zielonej fasolki szparagowej, - 1/2 słoika suszonych pomidorów z żurawiną (ok 6 sztuk), - 100 g wędzonego boczku, - garść płatków migdałowych, - odrobina twarogu (do ozdoby i smaku). Dressing: - 1 łyżka octu balsamicznego, - 2 łyżki oliwy z oliwek, - sól, pieprz, szczypta czerwonej wędzonej papryki (do smaku), - 1 łyżka syropu klonowego (do smaku). Wykonanie: Fasolkę gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, zalewamy zimną wodą i odcedzamy.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://anamarisworld.blogspot.com/2019/08/saatka-z-fasolki-szparagowej.html