Krem kalafiorowy z serem padano i czosnkowymi grzankami

Zupy
19.08.2019 22:33
Krem kalafiorowy z serem padano i czosnkowymi grzankami

Składniki: 1 udko indyka 1 pęczek włoszczyzny 1 kalafior 4 ziemniaki 1 szklanka startego sera padano 200 g śmietankowego serka topionego kilka gałązek świeżego lubczyku (lub 1 łyżka suszonego) ostra papryka w proszku sól Grzanki: kilka kromek bułki wrocławskiej lub bagietki 100 g masła 3 ząbki czosnku 3 łyżki poszatkowanego koperku sól, pieprz czarny Sposób wykonania: Mięso oraz włoszczyznę wyławiamy z bulionu a wrzucamy pokrojonego w różyczki kalafiora oraz pokrojone na mniejsze kawałki ziemniaki. Do zupy wrzucamy z powrotem pietruszki oraz selera, dodajemy starty ser padano oraz pokrojony na mniejsze kawałki serek topiony. Do wywaru wrzucamy obraną i oczyszczoną włoszczyznę oraz lubczyk (jeśli używamy młodej włoszczyzny, dodajemy również natkę z selera oraz pietruszki). Kromki bułki układamy na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku w 200°C przez ok. 10 minut aż będą rumiane.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://qchniapoprostu.blogspot.com/2019/08/krem-kalafiorowy-z-serem-padano-i.html