Składniki: 1 duża cukinia pęczek włoszczyzny 1 cebula 4 ząbki czosnku 1 ziemniak 4 pomidory oliwa z oliwek kurkuma pół łyżeczki gałki muszkatołowej w proszku sól ostra papryka Gdy smażące się warzywa zmiękną, podlewamy je wywarem z gotowanej włoszczyzny. Gdy smażące się warzywa zmiękną, podlewamy je wywarem z gotowanej włoszczyzny. Jeżeli zupa jest zbyt rzadka możemy dodać włoszczyznę z wywaru. Jeżeli zupa jest zbyt rzadka możemy dodać włoszczyznę z wywaru. Cukinię płuczemy, kroimy w kostkę (razem ze skórką) i wrzucamy do całości. Cukinię płuczemy, kroimy w kostkę (razem ze skórką) i wrzucamy do całości. Dodajemy z wywaru 2 marchewki i kawałek selera. Dodajemy z wywaru 2 marchewki i kawałek selera.