Sałatka z fasolki szparagowej i ziemniaków w tapenadzie Sałatka z fasolki szparagowej, ziemniaków i kaparów w tapenadzie czyli paście z czarnych oliwek, orzechów, bazylii i czosnku. Ingredients - 1 kg młodych ziemniaków - 1/2 kg fasolki szparagowej - 60 g kaparów TAPENADA - 2 ząbki czosnku - 2 garście natki pietruszki (lub bazylii) - 1/2 szklanki czarnych oliwek - 1/3 szklanki orzechów włoskich - 80 ml oliwy - 1 łyżeczka soku z cytryny - sól, pieprz do smaku Instructions - Sałatka z fasolką szparagową, ziemniakami i kaparami w tapenadzie czyli paście z czarnych oliwek z bazylią, orzechami i czosnkiem – coś dla wielbicieli wytrawnych, zdecydowanych smaków. Notes Z resztek sałatki można zrobić frittatę – trzeba zmieszać kilka jajek ze śmietaną, dodać fetę i wymieszać z sałatką. Pozostałości sałatki można podsmażyć i zjeść z jajkiem sadzonym albo zrobić z nich frittatę. Usmażyć na patelni z obu stron albo upiec w formie do pieczenia.