Zgodnie z zaleceniami Pani Stanisławy jagodowy sos podałem z makaronem świderki (najlepiej trzyma się na nim sos) i nie żałowałem kwaśnej śmietany, która jest tą kropką nad i. SKŁADNIKI 500 g makaronu (polecam świderki) 400 g jagód + 100 g opcjonalnie do podania 100 g kwaśnej śmietany 18% + 4 łyżki opcjonalnie do podania* 2 łyżki cukru (opcjonalnie) Dzisiaj nie przepadam za obiadami na słodko, chyba że w formie deseru na koniec, haha, ale mimo wszystko musiałem sobie przypomnieć ten smak. Razem poprzez gotowanie razem znaleźliśmy wspólny język i jak się okazało, różnica pokoleń nie miała żadnego znaczenia, bo w kuchni dogadywaliśmy się znakomicie. Sezon wprawdzie już się kończy, ale spróbujcie jeszcze na pożegnanie zrobić taki makaron z jagodami. Pani Stanisława wręczyła mi wtedy spisany odręcznie na kartce przepis na makaron z jagodami. 🙂 Makaron z jagodami Wydrukuj przepis Wartości odżywcze 200 kalorie 20 tłuszcz Ocena 5.0 /5 ( 1 zagłosowano )