Orkiszowe ciasto z truskawkami bez mleka i bez cukru

Anna

Ciasta

09.08.2019 12:35

Orkiszowe ciasto z truskawkami bez mleka i bez cukru

Suma wymienników (WM) = 39.7, w tym procent WBT = 3 średnica tortownicy – ok 26 cm pojemność szklanki = 200ml składniki 2 niepełne szklanki mąki orkiszowej razowej (240g) 4 jaja 1 szklanka ksylitolu lub erytrolu (200g) 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1/2 szklanki oleju (np. rozpuszczonego kokosowego) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 4 garście truskawek (ok 400g) puder z ksylitolu do posypania Wykonanie Jaja wbić do miski, dodać ksylitol i ubijać na puszysty krem. Ilość to 20 kawałków Wartość odżywcza i wymienniki 1 kawałka to: WW = 1.29, WBT = 0.69, kcal = 115.4, węglowodany = 14g, błonnik = 1.13g, białko = 3.07g, tłuszcz = 6.4g 4. Ciasta z mąki razowej czerstwieją szybciej, dlatego warto upiec je z połowy składników lub zjeść wciągu dwóch dni. 3. Truskawki można zastąpić innymi owocami i upiec ciasto np. z malinami lub jagodami. Wracam z bardzo sezonowym przepisem na orkiszowe ciasto z truskawkami. ciasto orkiszowe truskawki Orkiszowe ciasto z truskawkami (bez mleka i cukru) Moja córka zażyczyła sobie ostatnio ciasto z truskawkami. Ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzchu ułożyć pokrojone truskawki. Najlepiej smakują w wersji surowej, np. jako przekąska lub dodatek do śniadania.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.napolslodko.com/orkiszowe-ciasto-z-truskawkami-bez-mleka-i-cukru/