czubata łyżka pasty orzechowej – użyłam pasty orzechowej z miodem Big Nature 1 szklanka kaszy orkiszowej półekspandowanej (można zamienić na inną lub użyć ryż preparowany) czekoladowa posypka Przygotowanie: Czekoladę wraz z pastą orzechową rozpuszczamy w kąpieli wodnej (pod koniec wszystko mieszamy, aby składniki ładnie się połączyły). Polecam Wam również np. przepis na tradycyjne kruche ciasteczka, które wyjątkowo często goszczą na naszym stole. Do miski wsypujemy kaszę półekspandowaną (lub np. ryż preparowany), dodajemy naszą rozpuszczoną czekoladę z pastą orzechową, mieszamy. Choć ciasteczka nie należą do dietetycznych, to uważam, że od czasu do czasu warto sobie tak osłodzić życie 😉 Ciasteczka słodkie jeżyki przygotujecie dosłownie w kilka chwil i to bez pieczenia. Blaszkę z ciasteczkami wkładamy do lodówki na około 60 minut. Do ich przygotowania możecie użyć dowolnej kaszy półekspandowanej lub ryżu preparowanego. Masę nabieramy dużą łyżką i układamy porcje na papierze, lekko dociskamy.