składniki na sos umieścić w dowolnym naczyniu i rozmieszać do powstania gładkiej emulsji jeśli robisz większą ilość wygodnie jest umieścić składniki w słoiczku z nakrętką i wymieszać potrząsając słoikiem. I taki przepis podaję, spróbuj może i Tobie posmakuje!3 łyżki oleju lnianego/innego ulubionego1 łyżka octu jabłkowego/soku z cytryny1 płaska łyżeczka mioduszczypta soliświeży pieprz z młynkaPrzygotowanie: Sos po odstaniu w lodówce rozwarstwi się, ale to naturalne, wystarczy powtórnie wstrząsnąć naczyniem, a składniki na powrót połączą się w gładką emusję SMACZNEGO ! Dzisiejszy sos przygotowałam na lnianym oleju z dodatkiem octu jabłkowego, takie polskie wydanie.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.gotujzdrowokolorowo.pl/2019/08/sos-winegret.html