Sos sałatkowy: 1 łyżka miodu 1 łyżka octu balsamicznego 1 limonka 3 łyżki oleju przyprawy (szczypta chili i suszonej bazylii lub gotowy sos sałatkowy – użyłam sosu “Truskawkowy z chili Knorr) Składniki: ok. 200 g mieszanki sałat 20 pomidorów koktajlowych 1 nektarynka 225 g sera halloumi 100 g porzeczek 1 czerwona cebula garść orzechów nerkowca 1 łyżka oleju Ser halloumi pokroić w cienkie plastry i przesmażyć na dobrze rozgrzanym na patelni oleju. Nektarynkę pokroić w ósemki i również przesmażyć na patelni (tej samej, na której usmażony był ser halloumi).
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.bullio.pl/salatka-z-halloumi-i-porzeczkami/