W piekarniku, który miałam wcześniej, bezy suszyły się nieco krócej. Nie mówię już o tych, ciągnących w środku, ale również te całkiem chrupkie. W piekarniku, który mam teraz, muszę je suszyć dłużej. Gotowe bezy, suszyć w piekarniku, nagrzanym do 100 stopni. Po tym czasie, wyłączyć piekarnik i zostawić w nim bezy, do wystudzenia. Są chrupiące z wierzchu, a lekko ciągnące w środku. Składniki: 4 białka 3/4 szklanki cukru szczypta soli Wykonanie: Białka ubić ze szczyptą soli. Z własnego doświadczenia wiem, że czas suszenia, jest trochę zależny od piekarnika. Przechowywać w puszce, wtedy beziki, będą cały czas chrupiące. Na blogu, jest już przepis na bezy.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2019/08/bezy.html