Leczo z habanero Leczo z mięsem mielonym Wegetariańskie leczo z fasolką szparagową Wegetariańskie leczo z oliwkami Leczo z kiełbasą, papryką i fasolką szparagową Leczo z papryką i kiełbasą Składniki: 500 g ulubionej kiełbasy 2 duże czerwone papryki 2 cukinie 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 500 ml passaty pomidorowej 100 ml wody 1 liść laurowy 1 łyżka oregano lub tymianku 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki sól pieprz olej rzepakowy (przepis na 5 porcji) Następnie dodajemy do nich pokrojone w dużą kostkę cukinie i papryki, a także pokrojone w drobna kostkę cebulę, rozdrobnione ząbki czosnku i liść laurowy. Bo tak w sumie… nie znam nikogo, kto leczo ZAWSZE robi bez cukinii. Zalewamy wszystko wodą i passatą, dodajemy oregano/tymianek i gotujemy około 10 minut, pod koniec doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.