W miseczce mieszamy przyprawy oraz olej (u mnie to około 2 łyżeczki papryki słodkiej, 3/4 łyżeczki papryki ostrej, 1/2 łyżeczki imbiru, 1 łyżeczka granulowanego czosnku, 1 płaska łyżeczka białego pieprzu i około 1 łyżeczka soli. Następnego dnia udka lekko otrzepujemy z marynaty, przekładamy na blaszkę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 50 minut. A Wy znaliście już ten patent? około 8 udek z kurczaka 1 i 1/2 – 2 szkl. Udostępnij Zapisz Udka kurczaka marynowane w maślance to znany i lubiany sposób na przygotowanie tego rodzaju mięsa. maślanki naturalnej 2 łyżki oleju granulowany czosnek papryka mielona – ostra i słodka imbir mielony sól morska, pieprz biały Następnego dnia wystarczy tylko przełożyć mięso na blachę i upiec.