Składniki - 50 g masła - 2 ząbki czosnku - 2-3 gałązki świeżego tymianku - 3-4 listki świeżej bazylii - gałązka rozmarynu - sól i świeżo mielony pieprz o smaku - Kalorie: 37 - Białko: 0,05 g - Tłuszcz: 3,5 g - Węglowodany: 0,03 g Przygotowanie Masło powinno być bardzo miękkie (ale nie płynne!) Masło czosnkowo-ziołowe Najprostsze na świecie masło czosnkowo-ziołowe! Aby nadać mu ładny kształt wałeczka, najlepiej przełożyć je na kawałek folii spożywczej i ciasno zawinąć i uformować. Kiedy nasze masło czosnkowo-ziołowe już stężało, to odwijamy je i przekładamy do pojemniczka. Liczba porcji ok. 12 porcji po 5 g Wartości odżywcze w porcji Wystarczy raz zrobić większą porcję, by później korzystać, kiedy mamy na to ochotę. Listki tymianku odrywamy od gałązki i w całości dorzucamy do masła.