Składniki: – 4 brzoskwinie (świeże lub z puszki) – 300ml schłodzonej śmietanki 30% – sok z 1 cytryny – 1-2 łyżki erytrytolu (lub innego cukru) Jeżeli używamy świeżych brzoskwiń: obieramy je (lub nie), usuwamy pestki i miksujemy je na prawie gładko w blenderze wraz z sokiem z cytryny. Schłodzoną śmietankę ubijamy z cukrem na sztywno i delikatnie łączymy z brzoskwiniami. Do jego przygotowania świetnie sprawdzą się świeże brzoskwinie jak i te z puszki. Przy podziale na 5 porcji, jedna to ok. 205kcal, B: 1,3g, T: 18,2g, W: 9,9g. Jeżeli używamy brzoskwiń z puszki: do miksowania dodajemy 1-2 łyżki zalewy.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://befitbestrong.pl/blyskawiczny-mus-brzoskwiniowy/